1,6 milliós áramdíj tartozás a KSE-nél?

Közeleg a tavasz, így a csiripelő kismadarak szerint a Kőszegi Sport Egyesült pár napja felszólító levelet kapott a Debt-Invest Követeléskezelő Zrt-től:

“Az E.ON Energiaszolgáltató Kft megbízása alapján eljárva felhívjuk figyelmüket, hogy megbízónk felé Önök, a mai napig nem rendezték az alábbiakban részletezett számlák alapján fennálló tartozásukat.” Itt következik egy elég hosszú felsorolás a tartozásokról, 2012. évi ki nem fizetett számlája is van a sportolóknak a levél szerint.

Összesen: 1 614 962,- Ft

Ez a brutális összeg ellent mond a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzottaknak: csak az elszámoló számlákkal tartozik az egyesület. Szintén a febuári illetve egy tavalyi testületi ülésen állították bölcs vezéreink, hogy nincs tudomásuk arról, hogy lenne a KSÉ-nek tartozása.

Ennek ellenére a levél egyik címzettje a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal főkönyvi könyveléssel foglalkozó egyik munkatársa.

Gondolom nem az áramszolgáltató és a követeléskezelő cég volt ennyire buzgó, hogy tájékoztassa az önkormányzatot, hanem korábban is ismert problémáról kaptak ismét emlékeztetőt.

Ha tényleg valós a levél, akkor ez valószínűleg az utolsó szeg a KSE koporsóján. Az idei, megalázóan alacsony alig négy milliós városi támogatás 40 %-át teszik ki az elmaradt áramszámlák. Pedig az egyéb vállalkozások (jogos?) követeléseit még nem is említettem. Nem újkeletű dolog a KSE körüli zavar: nagyjából azóta tart amióta egy korábbi polgármesterünk volt az elnöke…

 

Fokozza a helyetet, hogy a KSE azóta már kettévált és az új csapat a régi társaság adósságait is vitte magával.

 

Amikor a költségvetés tárgyalásakor javasoltam, hogy addig ne kapjon pénzt a KSE amíg nem rendezik megnyugtató módon a helyzetet még leszavaztak képviselőtársaim. Így most az ő térfelükön pattog a labda: Hagyják-e becsődölni a kőszegi sport 100 éves intézményét?