21 MILLIÁRD forint

Érdemes felidéznünk a tegnapi napot, a felhős-szeles-csepergős csütörtököt, 2017. április 6-át, hiszen nagy napra ébredtek térségünk lakói.

“Beesett az ablakon” majd 21 milliárd forint.

 

Történetünk főszereplője az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál, a kanyargó Répce folyó tölcsérszerűen kiszélesedő völgyében fekő 3300 lakosú Bük, Vas megye sorrendben 11., lélekszámát tekintve 3. legkisebb városa.

Miért?

A Nestlé Hungária Kft. tegnap jelentette be, hogy több mint 20 milliárd forintos beruházással tovább bővíti büki gyárát. Az üzem ezáltal az egyik legnagyobb állateledel-gyártó központtá válik Európában. Jelenleg évi 200 millió tonna állateledel készül Bükön. A Nestlé Magyarország legnagyobb svájci befektetője, 25 év alatt 100 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre. 2400 alkalmazottjával több mint 125 millárd forint forgalma volt 2016-ban.

 

Ugyancsak tegnapi hír, hogy 900 milló forintos fejlesztés történik idén a Büki Gyógyfürdőben. Megszépülnek a gyógyfürdő belső terei, korszerűsödnek a kedvelt gyógyvizes medencék, továbbá modern öltözőrendszert alakítanak ki: a chipes adathordozóval működtethető öltözőszekrények már megfelelnek a XXI. századi vendégigényeknek. Mindemellett digitalizált, egységes jegyértékesítési rendszert építenek ki a városkártyához, a szálláshelyi, valamint az online (és mobilapplikációs) értékesítéshez és beléptetéshez kapcsolódóan.

Kapcsolódva a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai régióban fekvő bükfürdői gyógyhelyfejlesztési projekthez, bővül a fürdő ún. B bejárata a vendégfogadás gyorsabbá, magasabb minőségi színvonalúvá tétele érdekében, egyúttal kialakul egy impozáns főbejárat is.

A legizgalmasabb attrakciót azonban talán az élményfürdőben megvalósítani tervezett „tenger alatti vízi világ” kialakítása jelenti. A látogatók egy barlangbejáraton keresztül, a tenger fenekén sétálva vehetik szemügyre a különböző színekben pompázó, víz alatti élővilágot. Az elveszett kincseket és igazgyöngyöket is rejtő sziklák számos interaktív játékot ölelnek körül, melyek nemcsak élményt nyújtanak a gyermekeknek, hanem a tengeri állatokat és növényeket is megismerhetik általuk. A vízi barlangban minicsúszda, spriccelő állatfigurák, kivetítő is helyet kap.

 

Jó lehet manapság Bükinek lenni.