300 misis turisztikai beruházás a városban

Lesz minden. Minden IS!A turisztikai fejlesztési projekt részeként kiépítésre kerül a régi vasúti töltés felhasználásával a Kőszeget Ausztriával összekötő kerékpárút. A közel 1,5 km hosszú létesítmény akár a jövő nyárra megépülhet a Rőtivölgyi utca végétől a határátkelőig.

A rendezvény-infrastruktúra fejlesztése az egyre nagyobb számban megrendezésre kerülő kulturális események lebonyolításához szükséges. Beszerzésre kerülnek többek között hangosításhoz szükséges eszközök, korlátok, színpadfedés, áram- és vízvételi helyek és nyilvános illemhelyek kerülnek kialakításra.

A Kőszegre látogató turisták szélesebb tájékoztatása érdekében komplex integrált turisztikai információs rendszer kerül fejlesztésre, amely magában foglal honlap-, táblarendszer-, turisztikai adatbázis és applikáció-fejlesztést egyaránt. A jelenlegi Natúrpark és „turinform” iroda helyén interaktív Turisztikai információs és látogatóközpont létesül. A Natúrpark irodái a Fekete Szerecseny Patikamúzeum emeleti helységeiben kapnak helyet.

Felújításra kerül és turisztikai attrakcióként hasznosul a Jurisics téri Városkút és Városháza melletti „gyilokjáró”.