A kőszegi Grincs

Úgy tűnik saját Grincs ólálkodik az önkormányzat és vállalatai környékén. Megfigyelők szerint a kőszegi mogorva is, szőrös is, 20 éve csak tesze-tosza de természetesen nem zöld: 1989 előtti szegfűpirosból modern narancssárgásba átfestett hajló színű. Csak a mi grincsünk hozzáállásának, nem akarásának lehet ugyanis betudni azt ,hogy még mindig nem öltözött karácsonyi díszbe az ország egyik legyszebb belvárosa.

Elképzelt állapot. Ilyen lenne Kőszeg Fő tere nálam. 

Miért nem ilyen?

Sétált tegnap este a belvárosban a nyugat.hu és ha már itt volt készített pár képet is. Hogy ez mennyire méltó egy 700 éves városhoz – nos azt döntse el mindenki saját maga 🙂

Díszek?!

Nahát! Ha az origo lennék akkor már főcímlapon lenne hogy a külföldi sorosok és Migráns György miatt nincs rendben a díszvilágítás…. De nem vagyok. Amúgy ugye mennyire zavaró, hogy mindenbe beleszövik a migrációs válságot? Tisztára mint egy Kossuth rádió híradóban 🙂

A szomszéd fűje…

…izé karácsonyi díszítése mindig szebb.  Hát ezzel most egyet kell értsek. A képek az ugytudjuk.hu illetve a nyugat.hu híroldalakról valók.

Mi legyen akkor? Kezdésnek itt egy kis útmutató:


Karácsonyfát díszíteni kétféleképp lehet: vagy szépen – vagy SEHOGY. Eddig leginkább a “Te jó ég! Mi ez a förmedvény?” – “Atyaúristen! Ezek otthon is ilyen rondán szórják fel az égősort?” – “Szerencsétlen barmok, így leépíteni ezt a szép várost!” és társai kérdések merültek fel a kőszegiekben: így idén itt a lehőtség, hogy szépen díszítsék fel a fát. Mutatom hogy NEM kell:

Útmutató kezdő városgondnokoknak, hellokoszeg.hu 2017
  • a karácsonyi díszek felkészítésére erős 11 hónap ezáltal sokezer munkaóra áll rendelkezésre. 330 nap van tehát arra, hogy az esetleges hibákat kijavítsák, újrafessék a lekopott részeket, megszereljék az elektromos csatlakozásokat stb.
  • A kandelláber díszek izzói melegfényűek legyenek, a komplett belváros összes díszvilágítása is az – nem véletlenül. A hideg fehér, a kékesfehér színű izzókat nem kell becsavarni. Egy díszen belül a különféle színhőmérsékletű és fényerősségű izzók használata tilos.
    Remek energiatakarékos LED izzókat lehet kapni – sok éven át lehet őket használni, szép a fényük és alig fogyasztanak áramot. Egy okos város az áramfogyasztását is okosan tervezi. Ehhez persze okos management is kell.
  • Anno a Rákóczi utcai kereskedők anyagilag is hozzájárultak a karácsonyi díszek megvásárlásához – amióta elkészült az új Fő tér a mi díszeink eltűntek – kérjük vissza őket!

Update: november 29-én délelőtt megérkezett a karácsonyfa a Fő térre. Este megnézzük, milyen lett.

Legy jobb hely Kőszeg!

lehet ezt jól is csinálni.

If you want to learn more about how to build additional blocks, or if you are interested in helping with the project, head over to the GitHub repository.


Köszi, ha megosztod!

👋