Átadták az S31 legújabb szakaszát

Nagy volt az öröm Oberpullendorf környékén pár napja. 2017. július 17-én átadták a forgalomnak az S31-es gyorsforgalmi út folytatását a B61a Pullendorfer Strasse-t. Az új szakasz 9,88 km hosszú a Rattersdorfnál a dombon épült új körforgalomig tart. Oberpullendorf, Frankenau-Unterpullendorf, Steinberg-Dörfl, Mannersdorf und Oberloisdorf mintegy 8000 lakója mentesül az új által a kamion- és személyautóforgalom jelentős részétől. Külön kiemelték a nagyszámú külföldi – magyar- ingázók számát illetve hogy ezáltal ők is gyorsabban, biztonságosabban juthatnak el munkahelyükre.

Cuki adatokkal is szolgáltak az átadón a építők: a 10 km-es útszakasz 2×1 sávos. Kilenc hidat és három körforgalmat építettek, az útpálya végig 8,5 méter széles. A három éves építkezés alatt átlagban napi 60 ember dolgozott az úton, a teljes költség 37 millió euróra rúg. A munkához 85 tonna aszfaltot terítettek szét és 85 000 növényt és fát is elültettek.

Az itthon megismert szokások szerint ezt követően jöttek a politikusok, mindenki hangsúlyozta hogy milyen fontos fejlesztés ez a régi életében, fellendül a gazdaság, a lakók életkörülményei javulnak, csökken a falvak gépjármű terhelése és ezáltal a zajszennyezés is. Steinberg-Dörfl polgármesterasszonya volt a legaranyosabb: ő legfőképp annak örül, hogy kávéházuk teraszán végre a legnagyobb nyugalomban kortyolhatja kávéját. Végre egy őszinte politikus! Mannersdorf alpolgármester egyben kihasználta a lehetőséget és  bejelentette a falu ipari park építési szándékát.

Kiemelték: a kőszegi határig tartó alig egy kilométeres szakasz tervezése intenzíven zajlik, 2018. első negyedévében tervezik az építkezés megkezdését.