Breaking news: Új épületet kap a tűzoltóság

Kőszeg tűzoltóság

Gondolom a karácsony és újév miatt nem kapott nagy nyilvánosságot Magyarország Kormánya 1818/2016 (XII. 22.) határozata. (Tessék ráérő szabad időtökben ilyeneket olvasgatni. Ja, nem kell. Többek között ezért kaptam a polgárok bizalmát képviselőként, hogy ilyenekkel is foglalkozzam…)

A döntés értelmében Kőszeg város feladatainak ellátása címen a kormány

100 millió forintot ítél meg az önkéntes tűzoltóság új, a 21. század követelményeinek megfelelő telephelyének kialakítására.

Csak így tovább Kőszeg!
OLVASS TOVÁBB – a képek alatt a folytatás
(A képeken a 868 fős lakosú Piringsdorf (Répcebónya) tűzoltóság 2014-ben átadott 680 m2-es épülete látható.)

A tűzoltóság új helyre való költöztetése nem új álom, csak most látszik megvalósulni.

A KRAFT projektösszefoglaló füzete így ír róla:

“Mivel a jelenlegi tűzoltóállomás várossal való közlekedési kapcsolata sem megfelelő, szükséges a tűzoltóság mielőbbi átköltöztetése a biztonságos üzemelés érdekében. A szerdai és szombati városi piacnapokon a megnövekedett forgalom hátráltatja a tűzoltók vonulását. Az épület állapota és mérete nem alkalmas a Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság teljes körű működtetésére, az udvar sem tudja biztosítani a tűzoltóautók megfelelő mozgási lehetőségét. Ezt az állapotot szünteti meg a városi tűzoltóság átköltöztetése a Liszt Ferenc utca 30. számon található területre, ahol a jelenlegi, romos épület lebontását követően egy új, a 21. század követelményeinek megfelelő tűzoltósági épület épül. Az új terület és épület így sokkal használhatóbb és korszerűbb lenne az önkéntes tűzoltók számára. Az új laktanyával lehetővé válna a szükséges oktatótermek kialakítása is, ami a jelenlegi épületben nem megoldható.”