Defibrillátor a Fő téren

Városunk új, bárki számára a nap 24 órájában elérhető defibrillátorral gazdagodott. Egy uniós ajánlás szerint minden nagyforgalmú helyre kellene tenni ilyet, így előremutató, hogy már városunkban is van ilyen.

HELYE: HOTEL ÍROTTKŐ *** 9730 Kőszeg, Fő tér 4.

Természetesen háziorvosi rendelőkben, mentőautókban, ügyeleten stb. dolgozó orvosok, szakemberek már külön-külön is rendelkeznek az esetenként életmentő készülékkel!

 

Hirtelen szívhalál – Túlélési lánc

Mivel az esetek jelentős hányada kórházon kívül következik be, nagyon fontos, hogy felkészülve óvjuk magunkat és egymást, tehát döntő fontosságú, hogy minél többen ismerjék és alkalmazzák is az újraélesztés alapvető módszereit, valamint ezzel együtt megfelelő feltételeket is biztosítsunk a nem kívánt és a váratlanul bekövetkező események pozitív kimenetelének. A már bekövetkezett tragédia leggyorsabb és leghatékonyabb kezelése érdekében az egyik legfontosabb szempont a túlélési lánc pontos követése és betartása. A folyamat láncszemei egyenértékűek, bármelyikük elégtelensége vagy hiánya értéktelenné teszi a további ellátást annak minőségétől függetlenül.

túlélés láncszemei

A túlélési lánc 4 elemből áll:Gyors és szakszerű segélyhívás

  • Alapszintű elsősegély-nyújtási technikák ismerete és alkalmazása
  • Korai defibrillálás akár laikus által
  • Gyors szaksegítség

Az információk a Magyar Nemzeti Szívalapítvány honlapjáról származnak.