Ha csak egy videót nézel ma meg, akkor legyen az a szentgotthárdi mentősöké

Kétségtelen, hogy a közfeladatot ellátó személyek között a mentőszolgálat, a tűzoltóság és a rendőrség munkatársai a közösség szempontjából kiemelten hasznos és értékkel bíró feladatot látnak el. Sajnos ez nem igazán jár különösebb megbecsüléssel, főleg a fizetések terén. Ez ellen egy kisváros nem is igazán tud mit tenni. Azonban továbbra is felháborítónak tartom, ahogy ezen szervek kőszegi épületei kinéznek.

 

Rendőrség? Hát az épület már kívülről is erőteljesen a 70-es éveket idézi, az épületbe belépve se nagyon más a helyzet. Míg lassan mindenhol új, modern bútorok és berendezések sorakoznak, nos addig a Kőszegi Rendőrkapitányságon simán felidézheted az ötven évvel ezelőtti bútorkultúrát. Mondjuk, divat a retro.

 

Tűzoltóság? Úgy nőttem fel, hogy folyamatosan mondogatták, hogy á, a régi épületet már nem éri meg felújítani, elavult, de tervezzük az újat. Ennek ellenére, még mindig áll az épület és még mindig csak a tervek – mendemondák szintjén van az elképzelés.

 

Mentők? Na ha valakit, akkor őket még az ág is húzza. Régi, kifűthetetlen épület, 12-3 éves, több százezer kilométer megtett járművek.

 

Az jutott eszembe, hogy ha a Kőszeget nem érintő betelepítési kvóta ellen sikerült 3000 aláírást gyűjteni, akkor a mindennapi életünket és biztonságérzetünket érintő mentők-tűzoltók-rendőrök épületének felújításának elősegítésére is összejöhet párezer aláírás.

 

Csináljuk meg!