Hamarosan elkészül a Pogányi út

Jó hír a kőszegieknek és elsősorban az 5. választókörzet lakóinak! Körzetem lakóinak megelégedésére 300 milliós állami és 100 milliós kraft pénzből jön létre a sokak életét jelentősen megkönnyebbítő új út. A Rohonci utca, Velemi út, Írottkő utca, Gyöp utca forgalmát jelentősen csökkenti a déli elkerülőút. A Rákócz utca végétől a körgarázsokig vezető kétszer egysávos, járdával, csapadékvíz elvezetéssel és közvilágítással ellátott út tehermentesíti az amúgy is túlterhelt Rákóczi-Rohonci-Velemi utakat. A reggeli és az esti csúcsidőszak során kialakuló idegőrlő várakozás is megszűnik. Gyalogosan és kerékpárral is könnyebb lesz eljútni a lakótelepről a vasútállomásig vagy épp az egészségházig (háziorvost hozz magaddal a hármas körzetbe, most is csak helyettesítéssel tudja a többi orvos megoldani az ellátást).

Az átadást követően a Rákóczi – Rohonci sarkán új gyalogátkelőt; a Forrás áruház, a Kisposta és a Velemi úti buszmegálló előtt pedig fekvőrendőrt szeretnék telepítettni.

A Rohonci utca lakóinak régi kérése is teljesülhet: az út egyik oldalán lehessen parkolni illetve a teherautók ne a házaik előtt közlekedjenek.

Kőszeg, Pogányi út – déli elkerülő út építés