Indulsz? Indulok!

HOVA? 🙂

A választások közeledtével egyre gyakrabban kérdezik tőlem ezt a városban járva-kelve.

Igen, indulok.

Képviselő jelöltként, azonban nem polgármester jelöltként.

Hoppá. Hagyom, hogy megemésszük. – – – Megvan? Remek! Akkor folytatom.

Öt évvel ezelőtt hirtelen, a semmiből csöppentem bele a kőszegi politikába. A választás előtt 38 nappal a választás előtt döntöttem el, hogy megmérettetem magam a regnáló polgármesterrel szemben. Mindenkinek meglepetés volt, nekem is. Az eredmény is… Mondjuk a kőszegi fideszes srácok gyorsan reagáltak, hiszen hirtelen egy halom hatóság megtalált, még a választások előestéjén is jöttek a küldöttek és ajánlottak mindent: aranyat, pénzt, pozíciókat… (“Találunk neked helyet a megyeházán!” – “Nem akarsz inkább felügyelőbizottsági tag lenni valahol?” stb.)

Azonban akkor is és most is az vezérelt, hogy Kőszeg jobb hely legyen. Hogy jobban érezze magát saját városában a kőszegi és szép élményekkel térjen haza a látogató.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy 2019-ben is indulok a választáson. Nem polgármesterként, hiszen azt gondolom, hogy a szintén független Dr. Tóthné Dolgos Zsanett személyében egy jó és támogatható jelölt indul. A mostani választás amúgy sem arról szól, hogy egymást támadjuk.

Annyit kell eldönteni, hogy Kőszeg a 30 éve ismert úton és módon toporogjon-e tovább vagy végre új lendületet kapjon. Az új lendülethez pedig új vezetés szükséges.