Ingyenes a parkolás az egész városban

Foto: Pajor András / vaol.hu

“A város egész területén ingyenes lesz a parkolás, miután a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén módosította az önkormányzat fizetős övezeteket felsoroló rendeletét.”

Sárváron.

“Az eddigi hatályos szabályozás szerint a vár melletti parkoló volt az egyetlen díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozási övezet. Azáltal, hogy a Nádasdy-vár melletti parkoló kikerül a helyi rendelet díjfizetés ellenében igénybe vehető várakozási övezeteket felsoroló mellékletéből, Sárvár teljes területén újból ingyenes lesz a parkolás – jelentette be Kondora István polgármester.

A helyi önkormányzat közfeladata, hogy a településüzemeltetés keretén belül biztosítsa a gépjárművek parkolási lehetőségét. Ezért a díjfizetésen túl más eszközök is rendelkezésre állnak. Sárvár esetében ez azt jelenti, hogy a belvárosban továbbra is érvényben van az egyórás várakozási időkorlát.”

Hasonlót javasoltam 2014-ben, amit a helyi fideszes képviselők leszavaztak.

Íme az akkori javaslatom: Mentesül az első két óra várakozási / parkolási díj megfizetése alól az, aki a gépkocsi szélvédője mögé elhelyezett óratárcsával várakozik. (Óratárcsa: A parkolás megkezdési idejének azonosítására szolgáló – pontos időpont /óra, perc/ megjelölésére alkalmas szerkezet)

 

Idemásolom a 2014. december 10-i Vas Népe cikk egy részletét: “Az ingyen parkolás olcsó kampány a képviselőnek, drága a városnak! – reagált Tóth Gábor javalatára Huber László kőszegi polgármester és Básthy Béla alpolgármester.

 

 

Ezek szerint Sárvár fideszes polgármestere olcsó kampányt folytat városában?

Szerintem nem. Mindössze tudja, hogy milyen fontos, hogy ne csak a látogatók hanem a helyiek is jól érzzék magukat. Ezt kellene Kőszegen is képviselni és nem olyanokkal vádaskodni, amit anno mondtak Huber úrék: “pikáns és eddig példátlan eset Kőszegen, hogy egy önkormányzati képviselő a családja üzletei előtt követel ingyenes parkolást!”

/azért megjegyzem, hogy nem csak a Rákóczi utca 6. előtt kell fizetni a parkolásért 🙂 /

 

 

 

A kép és szöveg forrása a vaol.hu