Karácsonyi díszítési útmutató kezdő városgondnokoknak

Ilyen lehetne

Gyakorlatilag évek óta inkább  l e h a n g o l ó, mint szép a kőszegi adventi díszvilágítás. Ezen változtatni szeretnénk az idén, így 1 200 000 forintot szavaztunk meg a Jurisics tér új karácsonyi díszeire. Győrffy Gábor, turisztikai menedszerrel beszéltem a héten, tőle tudom, hogy az új díszeket hamarosan szállítják – reményeim szerint nem az utolsó pillanatban kerülnek a helyükre (a budapesti adventi vásár már megkezdődött, jövő héten csatlakozik Bécs és szépen sorjában a többiek). Ezzel egyidejűleg pár kérés az illetékesek felé:

  • Karácsonyfát díszíteni kétféleképp lehet: vagy szépen – vagy SEHOGY. Eddig leginkább a “Te jó ég! Mi ez a förmedvény?” – “Atyaúristen! Ezek otthon is ilyen rondán szórják fel az égősort?” – “Szerencsétlen barmok, így leépíteni ezt a szép várost!” és társai kérdések merültek fel a kőszegiekben: így idén itt a lehőtség, hogy szépen díszítsék fel a fát. Mutatom hogy NEM kell (a bejegyzés a képek alatt folytatódik):
Minta ahogy ne!
Így ne díszíts fát

 

Itt a kecskeméti minta

 

  • a karácsonyi díszek felkészítésére erős 11 hónap áll rendelkezésre. 330 nap van tehát arra, hogy az esetleges hibákat kijavítsák, újrafessék a lekopott részeket, megszereljék az elektromos csatlakozásokat stb. Tehát gondolom ezek már szépen ott sorakoznak a városgondnokság telephelyén teljes pompában.
  • a kandelláber díszek izzói melegfényűek legyenek, a komplett belváros összes díszvilágítása is az – nem véletlenül. A hideg fehér, a kékesfehér színű izzókat nem kell becsavarni. Egy díszen belül a különféle színhőmérsékletű és fényerősségű izzók használata tilos.
  • remek energiatakarékos LED izzókat lehet kapni – sok éven át lehet őket használni, szép a fényük és alig fogyasztanak áramot. Remélem egy okos város az áramfogyasztását is okosan tervezi.
  • alap, hogy jusson díszvilágítás a Jurisics térre és a Fő térre. Anno a Rákóczi utcai kereskedők – így mi is – anyagilag is hozzájárultak a karácsonyi díszek megvásárlásához – amióta elkészült az új Fő tér a mi díszeink eltűntek – kérjük vissza őket!
  • sokmilliót költünk az épületek díszvilágításának karbantartására – legyenek szépen kivilágítva, ha már fizetünk érte.
  • volt ám Betlehemünk is … hova lett?