Kikérték vagyonnyilatkozatomat

2015. június 30-án tudomásomra jutott, hogy a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Kőszeg, Jurisics tér 8. szám alatti hivatali helyiségében egy hivatali ügyintéző és Dr. Zalán Gábor jegyző úr jelenlétében egy önkormányzati képviselő, a pénzügyi, jogi és rendészeti bizottság elnöke ellenőrizte a pénzügyi bizottság tagjainak vagyonnyilatkozatát. Kőszeg Város Önkormányzata SZMSZ 49. §-a szerint az önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatát a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság tartja nyilván és ellenőrzi. A települési képviselő vagyonnyilatkozatát a közös önkormányzati hivatalban a Pénzügyi, Jogi és Vagyonügyi Bizottság által – tagjai közül – kijelölt személynek adja át. (Tudomásom szerint ilyen kijelölt személy nincs, ha tévedek valaki legyen szíves megírni melyik ülésen, milyen előterjesztés alapján és határozattal döntött erről a bizottság.  Ki őrzi az őrzőket?)

Mivel a hivatal munkatársa és jegyző úr is ellenőrzést említett (és nem betekintést), így kérem tájékoztatását milyen bizottság és milyen módon ellenőrizte a vagyonnyilatkozatokat, milyen ügyrend alapján. A pénzügyi, jogi és rendészeti bizottság tagjaként nincs tudomásom arról, hogy bizottságunk vagyonnyilatkozatok ellenőrzésére vizsgáló bizottságot hozott volna létre vagy bármilyen módon szabályozta volna a vizsgálat módját.

A képviselő vagyonnyilatkozata amúgy közérdekből nyilvános.

Érdekes, hogy 1990 óta most először kér ki ilyet képviselő, aki pont ugyan annak a pártnak a színeiben került be mint  a polgármester, ráadásul pont most, az ipari park botrány kirobbanásakor. Érdekes. Én bízom véletlenekben.