Kirabolt ékszerdoboz

Sokat gondolkoztam, hogy Huber László legújabb előterjesztéséről írjak-e. Nem akartam ugyanis elhinni azt, amit a polgármester nevében Rimányi Krisztina városüzemeltetési osztályvezető javasol a testületnek. Aztán meggyőztem magam, hogy április elseje még messze van, január meg úgyis uborkaszezon a kőszegi politikában, meg amúgy is kell az látogatottság Hellokoszeg.hu-nak 🙂

(Hivatali Facebook figyelőknek pacsi, figyelmesen jegyzeteljetek, kikérdezem!)

Cseréljük el a Rákóczi utcában található eredetileg 43,8 milliós értékű Ciao Amico pizzériát pincékre, tárolókra és egy üzlethelyiségre.

 

Olyan szép az eszmefuttatás, hogy azt csak idézni lehet:

„…felmerült az épület csere útján történő hasznosítása, amely több, az alábbi táblázatban foglalt magántulajdonban lévő ingatlanok cseréjével jöhetne létre”

Hrsz

Cím

Megnevezés

Vételár

Jelenlegi érték

Tulajdonos

1906/A/9 Várkör 35-37. üzlet (92 m²)

3 597 150 Ft

16 394 400 Ft Földesi Erzsébet
1906/A/13 Várkör 35-37. raktár (85 m²) 4 000 000 Ft 13 405 000 Ft Földesi Zoltán Bálint
1906/A/16 Várkör 35-37. tároló (216 m²) 648 000 Ft 10 152 000 Ft Földesi Erzsébet
2207/A/15 Kossuth 15. pince (106 m²) 1 274 400 Ft 2 512 200 Ft Földesi Zoltán Bálint

 

Tehát, ebből jól kiolvasható, hogy az egykori Fideszes bizottsági elnöknek és hozzátartozóinak eladott ingatlanok értéke 2008 óta minimum megháromszorozódott (az értéknövelő beruházások miatt) és ezáltal pont annyit ér mint a belvárosi üzletház.

Az is jól látszik, hogy két utcával arrébb lévő Ciao Amico pizzéria-kaszinó értéke pedig egy év alatt negyedével csökkent (43,8 millióról 32,8 milióra).

Micsoda beruházás kell ahhol, hogy 648.000 Ft-ról 10 millióra nőljön az értéke egy tárolónak?

Álljunk meg egy polgári szóra:

Mégis kit akartok hülyének nézni?

 

Akinek Kőszeg várostól vásárolt ingatlana van el ne adja! 6 év alatt akár megháromszorozhatja az árát!

Ugyanitt örök élet, ingyen iphone és pénzenergia és antiallergén rontáslevétel.

(A kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében kérjük hozza magával pártigazolványát vagy pártfogóját)

 

Íme a Ciao Amico, korábban korábban a város első üzletháza, 7 üzlet egy helyen szlogennel:

ciao

Íme pár kép a csodás csere ingatlanokról:

kossuth 15 könyvtár

Ilyen szép pincéket én még nem láttam!

 

Vajon milyen célra tudná hasznosítani ezeket a város? Én csak egy exkluzív klubot tudok ide elképzelni idősödő városatyák számára. Esetleg titkos föld alatti tanácskozások helyszínéül is szolgálhatna, de megfelelő EU-s pályázat esetén egy élménymúzeumot is elképzelek ide. Már a nevét is kitaláltam:

A városi vagyon elherdálásának 50 árnyalata.

 

Van azért még érdekesség:

A korábban raktárként működő, ingatlan-nyilvántartás szerinti funkcióját tekintve továbbra is raktár megnevezésű ingatlan (1906/A/13 hrsz) lakássá történő átalakítása során a teljes villanyhálózat cseréje, vízvezetékek felújítása, valamint a lakás funkcióhoz szükséges valamennyi helyiség kialakítása megtörtént. Most raktár vagy lakás?

könyvtár 2Részlet az értékbecslésből: 4 milliós raktárból lett 13,4 milliós lakás víz-szennyvíz-gáz nélkül?

 

 

Az üzletnél is találni furcsaságot:

üzlet

Részlet az értékbecslésből: 3,5 millióért vásárolt üzlet, ami kapuszín és szálláshely, mai értéke 16 millió.

 

További ügyes indokok, amiket valószínűleg csak éjszakába nyúló túlórák árán lehetett megszülni:

 

„A csere indokoltságát megerősíti, hogy a Várkör 35-37. szám alatti helyiségek a Városi Könyvtárral egy társasházban találhatóak, amelyek közül a 85 m2 nagyságú raktár (1906/A/13 hrsz) bejárata a könyvtár bejáratával egy légtérben található, megközelítése csak innen lehetséges. Továbbá az üzlethelyiséghez (1906/A/9 hrsz) tartozó kapuszínben helyezkednek el a villanyórák és ezen az ingatlanon keresztül közelíthető meg a pincehelyiség is. Az alapító okirat módosítása során ugyan lefektetésre került, hogy a közüzemi órák leolvasása, valamint a pincehelyiség megközelítése miatt átjárási szolgalmi jog kerüljön bejegyzésre, ami meg is történt, azonban előfordult, hogy nem volt zökkenőmentes a bejutás a kapuszínbe.”

 

Jaj, nem tudjátok leolvasni a közüzemi órákat csak ha elcseréljük az épületet? Szegények. Szolgalmi jog van bejegyezve, bármikor be kell engedjenek benneteket… Vagy nem. Ilyenkor merre van a hatalom, hol vannak a vérmes ügyvédek?

 

 

Szóval, csatlakozva Rába Kálmánhoz:

Tudom, bennem van a hiba és folyton a problémákat keresem, azt viszont őszintén elmondom, még ha megköveznek érte akkor is: ha ezt a javaslatot nekem meg kellene szavaznom, akkor jó magasra felköpnék és szemrebbenés nélkül aláállnék.

 

 

 

 

(A képek és hivatkozások forrása az előterjesztés.)