Kőszeg díszvilágítása :(

Ilyen csodás Kőszeg belvárosának díszvilágítása. Legalábbis ilyen csodás VOLT egykor. Mára egy jó része már nem világít – leginkább az izzócsere vagy a karbantartás hiánya miatt.

” A Jurisics vár, illetve a Jézus Szíve templom díszvilágítása kábelhibából adódik, a hiba behatárolása folyamatban van. ” – írta a városháza munkatársa 2017. szeptember 5-én. Nos, nem sikerült azóta sem megtalálni a hiba okát, mivel a Jurisics vár és a várárok díszvilágítása a mai napig nem működik.

SEGÍTEK: ÁSÓ, CSÁKÁNY, ÚJ KÁBEL, ÚJ IZZÓ

A díszvilágítás karbantartására 2018-ban Kőszeg városa HAVI több mint 200.000.- Ft-ot költhetett az elfogadott költségvetés szerint. Elég szép summa. TERMÉSZETESEN nem tudom ki a vállalkozó akit felkért a város a feladatra. Örülök, ha helyi cég végezné a munkát. Az se baj, ha nem kőszegi csak Vas megyei a cég. Viszont bizonyára örömmel töltené el kicsiny városunk lakóinak szívét, ha nem csak leszámlázva hanem elvégezve is lenne a kitüntető munka. Mivel láthatólag a karbantartás hiányos – az okokra nem vagyok kiváncsi. Hiszen erre van az évi 2,5 milliós karbantartási összeg félretéve.

Addig is nézegessétek a régi idők szép képeit: