Kőszeg kilépett a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből

A képviselőtestület március 30-i ülésén döntött úgy a fideszes többségű városvezetés, hogy különösebb indok nélkül kezdeményezi Kőszeg kilépését a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből. Arról a szövetségről van szó, amibe önként, Huber polgármester javaslatára léptünk be 2007-ben.

Az okokat nem értettem, elsőre azt gondoltam végre a spórolás útjára lépett a helyi nagyfőnök és faragunk a felesleges költségekből.

Tévedtem.

A Magyar Nemzet mai cikke felvázolja a lehetséges okokat: Levélben „javasolták” a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy lépjenek ki a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségéből (MÖSZ). A levélhez a kiváláshoz szükséges formanyomtatványt, valamint egy jogi útmutatót is csatoltak, így az önkormányzatoknak ezek felkutatásával sem lesz dolguk. (Gémesi György, nemrég alapított saját pártot Új Kezdet néven.) Az persze nem érdekel senkit, hogy több más önkormányzati szövetséget is politikusok vezetnek: a Megyei Jogú Városok Szövetségét Szita Károly, a Fidesz kaposvári polgármestere, míg a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségét (TÖOSZ) a Somogy megyei Tab kisvárosának szintén kormánypárti polgármestere irányítja.

Tényleg nincs már Magyarországon normális politikai élet….

Talán le kéne állni a direkt megosztó politikával, mielőtt tényleg nem tud majd megférni egymás mellett egy fideszes és egy nem fideszes magyar!