KRAFT pénzből újul meg a Kiss János utca

Együtt dolgozunk Kőszegért!

Teljes szélességű felújításra kerül a Kiss János utca, ami a tervek szerint a későbbiekben városszerkezeti jelentőségű összeköttetést biztosít majd Kőszeg műemléki belvárosa és a Gyöngyös-patak partja, a város észak-keleti lakóterületei, a Dr. Nagy László EGYMI intézménye, valamint a tervezett Máv-Campus között. A projekt szorosan összefügg a Várkör és a Gyöngyös-part Zöld-város programban való megújításával.

Az utcában elhelyezkedő lakóingatlanok gépjárművel való megközelíthetősége továbbra is biztosítva lesz, azonban a burkolat kialakításával és a forgalmi rend meghatározásával a gyalogos- és kerékpáros közlekedés elsőbbségének megteremtése a cél.

A Kiss János utca „műemléki jelentőségű terület”, valamint az épületek jelentős része műemléki vagy helyi védelem alatt áll, így az elhelyezésre kerülő utcabútorok, burkolatok kiválasztásánál fontos szempont a megfelelő esztétikai megjelenés és a belvárossal egységes arculat kialakítása is.

Projekt jelenlegi állása:

A támogatási szerződés módosítása és a tervek elkészítése folyamatban, az engedélyezési eljárás várható megindítása március.

Kivitelezés várható megkezdése: 2019. második negyedév.

A projekt 200 milliós költségét a 1337/2016 (VII.4) KRAFT kormányhatározat szerinti kiegészítő forrás biztosítja.