Legalább a saját rendeleteitekben foglaltakat tartsátok be…

Elektronikus levélben kértem polgármester urat, hogy a Kőszeg Város jelképeiről szóló önkormányzati rendelet szabályait betartatni szíveskedjen. Minek hoz a város szabályokat, ha azokat pont a város nem tartja be?

IMG_7226

Megfejtés:

A város zászlóját a nemzeti zászlóval együtt állandó jelleggel ki kell tűzni a Polgármesteri Hivatal épületére és a Jurisics vár bejáratára.”

_ _ _ _ _ _ _

Folytassuk:

“Az állami és városi zászló (lobogó) vízszintes keresztrúdról lelógó, függőleges helyzetben való alkalmazása az asztali zászlók kivételével nem megengedett.”

A pénteki szép ünnepségen, a Városi Királynapon bemutatta a város a zászló használatának nem megengedett módját.

140-0058

_ _ _ _ _ _ _

További is van, sajnos ez se sikerült:

Valamennyi épületet és az (5) bekezdésben meghatározott közterületeket fel kell lobogózni november 6-án, a Város Napján, Kőszeg 1648-ban történt szabad királyi várossá nyilvánításának évfordulóján.”

“(5) A nemzeti és városi ünnepnapokon, valamint a polgármester külön intézkedésére a Fő tér – Várkör – Rákóczi F. út – Munkácsy M. utca – Kossuth L. utca által határolt területen minden épületre és az e területen kívül eső középületekre a nemzeti zászlót kell kitűzni az ünnepnapot vagy az intézkedésben megjelölt napot megelőző nap 12 órától, az azt követő nap 12 óráig.

(7) Az (5) bekezdésben meghatározott közterületi lámpaoszlopok, mindegyikére ki kell tűzni a nemzeti és a városi, illetve az alkalomnak megfelelően az uniós zászlót. A Munkácsy M. és Rákóczi F. utcák találkozásától a Rákóczi F. utcának a vasútállomásig terjedő szakaszán, továbbá a Velemi úton minden második lámpaoszlopra a nemzeti zászlót kell felhelyezni.

(8) Az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő épületeket kezelőik kötelesek fellobogózni. A közterületek zászlókkal való feldíszítéséért a Polgármesteri Hivatal, illetve az általa megbízott végrehajtó szervezet együttesen felelős.

(Gondolom, amikor a titkárnő reggel meglátja az üzenetet, fejvesztve rohan az irodába, hogy jaaaaaaaj főnök, már megint egy e-mail Tóth Gábortól. Hihi.)