Megdöbbensz ahogy kinéz a KRESZ Park

Városgondok úr!

Nézze meg a képeket vagy – ha ideje engedi – tekintse meg a helyszínt a “szokott módon” (terepjáróból) és intézkedjen. Az e-mailjeimre úgysem válaszol.Miért nem képes az Önre bízott városi vagyont rendben tartani?

Mondjon le!

Üdvözlettel: Tóth Gábor

 

Egy kis áttekintés a KRESZ Parkról:
Korábban a terület egy jól működő közlekedési parkként (köznyelvi nevén Kresz-park) funkciónált, a 70-es évek előtt pedig itt volt megtalálható a kőszegi városi strand. Az évek során oly nagyon elnéptelenedett és funkcióját veszítette közpark, hogy már csak az Bersek Iskola közelsége miatt is új pezsgő sportéletért kiáltott. Ennek apropóján és a szomszédos városmajor közelsége okán a közpark újra felértékelődött. Így fogalmazódott meg a város vezetésében az a szándék, hogy e kihalt közpark helyén egy új sportolási és kikapcsolódási lehetőséget lehetővé tevő szabadidő park jöjjön létre 2011-ben.

Mozgásban–Gyöngyös Szabadidőpark létesítése a volt Kresz pálya megnevezésű közpark helyén magába foglal egy lábtenisz pályát aszfaltos, egy kézilabda pályát izületkímélő rekortán burkolattal, egy közösségi teret, és azt kiszolgáló épületet, benne egy mozgáskorlátozottaknak is alkalmas mosdóval, valamint egy a gyermek generációk sorát kiszolgáló bővíthető játszóteret, benne 17 féle mozgásfejlesztő játékkal, ügyességi és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökkel és a legkisebbek számára elmaradhatatlan homokozóval. A teljes közparkon körbe egy kellemes kialakítású sétány is megvalósult, ahonnan jóleső érzés a játszó gyermekek látványa és a mozgásélmény utáni beszélgetések lefolytatása.

Mindezen beruházás a városba részben hiányzó kisgyermekek által is élvezhető, a mai mozgásigény kiszolgálására alkalmas közösségi terek létrehozása sarkalta, ami a komfortosabb élet és a környéken élő kisgyermekes családok nyugodt kikapcsolódását hiánypótlóan teremti meg.

A park elsősorban a város lakossága számára készült, de az iskolások is használhatják például testnevelés órán. A tervek akkoriban sportrendezvényeket, családi, egyesületi összejöveteleket is tartalmaztak. Ebből se lett semmi.

2011-ben 75,5 millió forintot költött a város a park felújítására.

Nézzük meg a 6 évvel későbbi állapotokat.

 

Egyrészt a karbantartás totális hiánya látszik a sportpályákon, a játszótéren, a kiszolgáló épületnél, kerítésnél, növényeknél. Erre nincs mentség. Másrészt az utóbbi időben elfajultak a dolgok esténként a parkban: a helyi keménylegény ifjúság kedvenc bandázó helye lett. Erre van megoldás: mi lenne, ha  közterületfelügyelő nem csak az autósokat vegzálná?

Semmit nem lehet a tábla szerint. A karbantartani tilos piktogram még hiányzik.

 

Napelemes LED lámpatestek – évek óta nem működnek – made in csájna

A felvételt rögzítő kamera tartókonzolja még megvan…

Okos város – LED+napelem = egyik se működik

 

Mikor járt utoljára itt a városgondnok?

Szellőzőrács helye az amúgy sem működő WC-n.

Villamos elosztószekrény. Szép darab.

Erős kezek megkezdték a kerítést is.

Veszélyesek ezek a hároméves gyerkőcök…

Csak bele ne nyúljon valaki!

A régi jó módszer: kapa. Ki kellene végre szállni a terepjáróból, városgondok úr!

Testnevelés órákat is akartak itt tartani. Elrettentő példának tökéletes.

Miért hagytuk, hogy így legyen?

A nem működő közösségi tér bedeszkázott ablaka. Grátisz összefestett ajtó.

Egy szép gázcsonk.

 

A kiírás szerint felvételt készít. Szeretném tudni kik a tettesek.

HARLEM Kőszeg belvárosában.

A jó gazda gondossága…

Ez bizony egy mozgásérzékelős lámpa volt. Vandálok.