Meglepő fordulat KRAFT ügyben?

  Július 1-jétől jogutód nélkül megszűnhet a kőszegi

Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete

 

A tegnapi kormányinfón hangzott el, hogy jön a nemzeti bürokráciacsökkentés.

“A bürokráciacsökkentés jegyében a kormány több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését tervezi – közölte a miniszter. A következő napokban így tárgyalások indulnak a Miniszterelnökség és a tárcák között arról, hogy a háttérintézményeket, költségvetési szerveket hogyan lehet a tárcákba visszavinni, hogyan lehet a kiszervezéseket megszüntetni, egyszerűbben, olcsóbban és gyorsabban működtetni a rendszert. Jelezte, 50 ezer ember dolgozik ezekben az intézményekben, szerveknél.

A kormány csak kivételes esetben lát arra lehetőséget, hogy ezek a költségvetési szervek, hivatalok, intézmények megmaradjanak – mondta a miniszter, aki a biztosan megmaradó intézmények közé sorolta a rendőrséget, a honvédséget, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, az Állami Egészségügyi Ellátó Központot és a Szociális Főigazgatóságot.”

 

Szokás szerint pár órával később kiszivárogtatták az érintett intézmények listáját (a linkre kattintva megnézheted). A július 1-jétől jogutód nélkül esetlegesen megszűntetendő intézmények között a második helyen szerepel a KRAFT programot összefogó, a következő két évben több mint másfél milliárd forintból működhető, október végén alapított intézmény.

 

Tegnap a pénzügyi bizottság még tárgyalta az önkormányzat, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete és a Pannon Egyetem között a KRAFT program megvalósítása érdekében létrejövő Együttműködési Megállapodás módosítását, amely együttműködés koordinációját a Miniszterelnökség végzi.

 

 

Biztosnak tűnő forrásból értesültem róla, hogy a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete megszűnése csak kacsa, valójában semmi nem gátolja a program megvalósulását. Mivel azonban Kőszeg 2020-ig történő fejlesztését jórészt KRAFT projektekre alapozza a város, igy örülnék, ha az illetékesek cáfolnak a kiszivárgott híreket.

 

 

 

 

A kép forrása a KRAFT Projekt facebook oldala.