A megújuló Abért tó látványtervei

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy Kőszeg csodálatos város. A tó környékének belakásával egy újabb gyöngyszemmel gazdagodhatunk. A tó partja már most is gyakran benépesül sétálókkal, futókkal, horgászokkal, andalgó szerelmespárokkal. A város kedvenc nyugiövezetét Szima Andrea Kőszeg város főépítésze, ismert és elismert építészmérnök gondolta tovább és készítette el 2014-ben az Abért tó rekreációs fejlesztésének prezentációját. Most ismét a testület elé kerül az elképzelés.

Ismeretes, hogy 2,78 milliárd forintból 2010-ben készült el a hivatalos nevén árvízcsúcs-csökkentő tározó két, 9 ha és 16 ha területű tava. A teljes hasznosítható terület egyébiránt 50 ha.

A tervezett jóléti és rekreációs fejlesztés során természetes fürdőhely is létrejöhetne. Magyarul strand 🙂 Természetesen a terület a sporthorgászok számára is további lehetőségeket rejt. Kőszeg, mint egyetemi város – “mini Oxford” ahogy emlegetni szokás – Eton, Rugby, Harrow, Cambridge vagy Oxford mintájára a magyar evezős sport fellegvárává válhat, ha megvalósulnak az elképzelések.Lenne is csónakház, kivilágított stég, sportpálya, játszótér és kilátó is.

Csináljuk meg!

(Hmmm…. megvan a feeling, ugye?)