Fogadóórás tapasztalataim

Alapjában véve jónak tartom, hogy a választott képviselők rendszeres fogadóórákat tartsanak. Igaz, eddig alig két tucatnyian jöttek be a városházára a fogadóóra időpontjában, hiába tartom őket munkaidő után. Az elmúlt 1,5 év tapasztalata alapján a többség azonban személyesen, telefonon vagy facebookon keresztül keres meg.

 

A kérdések, kérések tárháza szinte végtelen, íme pár az utóbbi időben felmerült téma és megoldásai:

 • Szinte mindenkit felháborít a külterületi égetés új rendszerének idiótasága. Jelentsd be előre, fizess érte háromezer forintot, küldözgess papírokat és tulajdoni lapot a hatóságnak… Sajnos, ebben nem tudok segíteni, mivel nem helyi, hanem központi jogszabály rendelkezik ez ügyben. Pontos leírás a témáról ide kattintva.
 • Tavasszal, nyáron sok kérdés érkezik a közterület használattal kapcsolatosan. Nyugi, a többség szépen és rendben fizet, ha használja a város területét.
 • Fák. Bármerre sétálok a városba, mindenhol vannak hiányzó fák. Valaki, valamikor kivágta őket és “elfelejtett” újat ültetni helyette. Múlt héttel kezdődően szisztematikusan jelentem az illetékeseknek hol lehetne szépíteni a városképet. A kiszáradó – főként – fenyőfákkal sok mindent nem lehet tenni, a héten a szénsavas kútnál lévő utolsó kettőt is kivágták, de hasonló sorsra jutott a Diáksétány egy szép régi fája és hamarosan következik a Liszt Ferenc utcai társa. Szomorú, hogy eltűnnek ezek az akár évszázados fák 🙁

  Tudtad, hogy Te is ültethetsz fát a kivágottak helyére? Támogasd Kőszeget egy szép fa ültetésével! A részletekért keress privátban. 🙂

 • Fő tér, Jurisics tér, Rákóczi utca fái. A többségük csak díszfa, árnyékot nem ad. Az ott lakók nem örülnének a nagy koronájú fáknak, mivel beárnyékolja a lakást; míg a régi kőszegi városképet keresőknek hiányoznak a gesztenyefák. Remélem, előbb-utóbb sikerül kompromisszumos megoldást találni!
 • A városban több helyen hiányzik köztéri szemetes. Jeleztem, hogy örülnék, ha nem csak a tartóoszlopok lennének a helyükön, hanem ténylegesen betöltenék funkciójukat. Kérésemre a városgondnokság két héten belül pótolja a hiányosságokat.
 • Az elmúlt egy évben többször jeleztem, hogy a Jurisics vár és a Kálvária templom díszvilágítása nem működik. Most ígértet kaptam rá, hogy történik valami. Meglátjuk!
 • Évről évre visszatérő téma a játszóterek homokkal való feltöltése. Örülnék, ha idén ezt sikerülne a jó idő és a szünet kezdete előtt megoldani és nem egy egyesület pihe-puha bundába bújt vérnyuszijának partizánakciója lenne ismételten a homokfeltöltés. A homokozók feltöltése meg fog történni hamarosan, szintén a Városüzemeltető ígérete szerint.
 • A volt Királyvölgyi büfé melletti buszforduló területén rendszeresen faaprítékot tárolnak  – ez megszűnik, az illetékesek gondoskodnak az elszállíttatásáról.
 • A Kórház utca felől részben csatornában, részben nyílt árokban Gyöngyös patakba elvezetett esővíz nagyobb esőzések alkalmával (mint amilyen a május elsején is volt) komoly problémákat okoz, mivel az árok és a csatorna az évek során feltelt. A városgondokság “szükség esetén a tisztítását elvégzi” – mivel feltelt az árok, így feltételezem hamarosan megtörténik.
 • A Brenner udvarban található parkoló kerítéséhez rögzítve látható a Jurisics tér felújítását jelző tábla. Mivel már kissé ütött-kopott, így ha nem a pályázat kötelme, érdemes lenne leszerelni. Kérésemet továbbították az illetékeseknek.
 • A Jurisics Vár külső hídjánál lévő hatalmas, mindkét irányból behajtani tilos jelzőtáblát véleményem szerint jó lenne levenni. A kapu az udvar felújítás óta zárva van; az illetékesek megszokták, hogy nem lehet behajtani/várakozni/parkolni ott. Nem túl esztétikus és főleg nem látogatóbarát a város legfőbb látványosságán a behajtani tilos tábla. Megfontolásra továbbították a vezetőség felé.
 • Kértem, hogy a Kórház utcában kerüljön vissza a 30 km/h-ás sebességkorlátozó tábla, biztonságosabbá téve az a lakóövezetet az itt lakók számára. Méltányolható kérés szerintem!
 • A Hermina utca bejáratánál díszeleg egy 2010-es szennyvíz elvezetési projekt reklámtáblája. Ideje lenne levenni.
 • Üzemen kívül! – ez áll a szénsavas forrás kifolyóján. Örülnék, ha a nyári szünetre megjavítanák!
 • Többen keresték Kőszeg Város Rendezési Tervét, itt meg is lehet nézni.

  Örömmel segítek a továbbiakban is, ha bármilyen kérdés, kérés felmerül!