Napi jóhír: Megújulnak a Nyugdíjasok Otthonok Kőszegen

A Kálvária utcai 77 férőhelyes idősek otthonát jól ismeri mindenki, régóta ráférne egy alapos felújítás. Ezen épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült, de a határoló szerkezetek és az elavult, helyenként rosszul záródó nyílászárók nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület jelentős hőveszteséggel működnek. Az épületenergetikai beruházás a külső határoló fal- és tetőszerkezetek utólagos hőszigetelését, radiátorszelep korszerűsítését tartalmazza, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb megtakarítására. Hőszigetelésre kerülneka tető mintegy 925 m2-en, a homlokzat és a lábazat ca 730 m2-en, valamint korszerűsíték az épületgépészeti fűtésrendszert és felszerelnek 88 db termosztatikus radiátorszelepet is.

A mintegy 49 millió forintos beruházással egy szombathelyi vállalkozást bíztak meg, a szerződéskötés már folyamatban van 🙂

 

Ugyan ez a vállalkozás nyerte el 24 millió forintos közbeszerzésen a Munkácsy Mihály utcai 36 fős bentlakásos nyugdíjasok otthona felújítási munkálatainak kivitelezését is. Itt is teljes hőszigetelésre és fűtéskorszerűsítésre költik az adóforintokat!