Nem bűncselekmény

A mai képviselő testületi ülést követően kaptam kézhez a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság levelét (itt, itt és itt), melyben arról értesítenek, hogy Plechl Tiborral az ipari park ügyében tett feljelentés ügyében megszüntetik a nyomozást, mivel a cselekmény nem bűncselekmény. Tisztázódott az ügy, kiderült, hogy minden rendben van. Ahogy eddig is, így most is szabadon átveheti ezt a hírt bármely sajtóorgánum, remélem meg is teszi.

 

A mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen a képviselők vizsgálóbizottság felállítási kérelmünket nem fogadták el.

 

Polgármester úr rendkívüli napirendi pontként viszont a Nemzeti Ipari Park Fejlesztő Zrt-vel új megállapodás létrehozását javasolta a testületnek. Előzetesen ugyan nem kaptak erről írásos anyagot a képviselők, de nem is szükséges, hiszen az SZMSZ szerint a helyszínen is kiosztható az előterjesztés a testületnek. Az elfogadott megállapodás szerint a vállalkozó 2015. október 15-ig megpróbálja megszerezni az ipari park címet Kőszegnek. Ha ez nem sikerül, a város visszakapja a teljes összeget.

Félreértés ne essék: nem vagyok és nem is voltam sose se Kőszeg, se ipari park ellenes, sőt örülnék, ha Kőszegen sok régi és még több új vállalkozás telepedne meg.

 

Frissítés: bemásolom a koszeg.hu internetes oldalon Huber László által jegyzett közleményt:

KÖZLEMÉNY
Kőszeg Város Önkormányzata nevében az alábbiakról tájékoztatom a kőszegi és a szélesebb nyilvánosságot:
2015. július 21-én érkezett meg Önkormányzatunkhoz a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya Gazdaságvédelmi Főosztályának értesítése, mely szerint a Tóth Gábor és Plechl Tibor képviselők által, a város ipari park cím pályázata kapcsán 2015. június 19-én ismeretlen tettes ellen, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanújával benyújtott feljelentés alapján indított nyomozást megszüntették, mivel a feljelentés tárgyában bűncselekmény nem történt. Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy Tóth Gábor képviselő a megalapozatlannak bizonyult vádat – a nyomozás eredményét meg nem várva – a lehető legszélesebb médiafelületen nyilvánosságra hozta, ami megítélésünk szerint súlyos károkat okozott városunknak. Kőszeg Város Önkormányzata a Nemzeti Ipari Park Fejlesztő Zrt.-vel együttműködésben továbbra is azon dolgozik, hogy a város elnyerje az ipari park címet. Ennek érdekében a Képviselő-testület 2015. július 21-i rendkívüli ülésén mindkét fél elfogadta azt a megállapodást, amely a korábbi szerződést kiegészítve és a város érdekeit maximálisan szem előtt tartva október 15-i határidőt szab az ipari park cím elnyerésének. Eredménytelenség esetén a megbízási díj az önkormányzatnak visszajár! Bízunk abban, hogy közös erőfeszítésünk eredményre vezet, és ehhez kérjük minden érintett közreműködését.

Huber László
Kőszeg Város Polgármestere