Nincs közvilágítás a Lékai úton.

Miért veszi semmibe a Kőszegieket a szolgáltató?

Ez felháborító!

Naponta több ezer autó halad el a 87-es főúton. Az országhatártól a Sörgyár utcáig / Kethelyi útig tartó szakszon tucatnyi közvilágítási lámpaoszlop nem üzemel. Évek óta. Mint tudjuk, ez egy forgalmas útszakasz, naponta sok ezer honfitársunk fordul meg itt, kalandvágyból megnézi milyen Burgenland munkaerő-piaca. Ezen kívül ez a kép fogadja a Kőszegre és a Natúrparkba látogató turistát. Konkrétan a sötétség. Ezen a szakaszon több tucat magánház található, akik évek óta küzdenek azzal, hogy korom sötétben kell hazajutniuk, kihajtaniuk a 90-es suhanó autók közé.

Ezt nem engedhetjük tovább! Mondjunk közösen nemet a nemtörődömségére!

Mint tudjuk, a város legforgalmasabb dohányboltja is itt található. Vajon ki vállalja a felelősséget, ha a kivilágítatlan úton átkelő gyalogost vagy kerékpárost elütik? Akkor is csak ígérik a javítást? Megér egy kis spórolás egy emberéletet?

Pont nem érdekel, hogy miért nem üzemel a lámpa. Van ahol csak 1-1 db nem működik. Máshol megdőlt a lámpatest. Megint máshol egymás után 5-10-15 db nem világít. Van ahol a lámpabúra hiányzik. Van ahol az egész oszlop. Ébresztő, kedves EON! Épp most kezdték el milliárdos költséggel a határhoz vezető új út kialakítását. Ott is majd sötétben kell botorkálni?

2017. 01. 11.-én az EON facebook üzenetben ezt válaszolta korábbi bejelentésemre:

“Kedves Gábor,
műszaki kollégáink megvizsgálták a problémát és a következő információt adták: A jelzett szakaszon valóban van egy szakaszhiba, de a lámpák többsége nem emiatt, hanem az aktív elemek (pl. égők) hibája miatt nem működik. Erről a javítást végző vállalkozót értesítettük a mielőbbi javítás érdekében. A kábelhiba javítás elhúzódását az okozza, hogy egy nem állandósult hibával van dolunk, és amíg ez így van, csupán az üzemelés helyreállítását tudjuk megtenni, viszont így az újabb működés során az sajnos gyorsan újra meghibásodhat, ezért tűnik úgy, mintha nem történt volna javítás. Munkatársaink dolgoznak a végleges megoldáson, addig is köszönjük a türelmét.
Üdv, E.ON Facebook csapat”

 

Volt tehát 2017. január 11-től 2018. december 6-ig idejük kideríteni, hogy hol a hiba. (Mondjuk tavalyi bejegyzésemben aztán meg is köszöntem a munkát.)
Ez 694 nap, 480 munkanap. 
Kedveseim. Bejelentettem a hibát telefonon. Írtam E-Mailt. Írtam Facebookon. Semmi.
(MÁS: Kőszeg területén 1874 db korszerű, LED fényforrással üzemelő világítótest felszerelését, a régiek lecserélését és 15 éves teljes körű üzemeltetését az E.ON Energiakereskedelmi Kft. nyerte el idén novemberben közbeszerzésen. Lehet rettegni?!)