Ovi felújítások

Összesen 150 milliót nyertünk négy kőszegi ovi felújítására.    🙂

/Politikuspajtiknak: gyerekeket ne használj biodíszletnek, ne szervezz ovicsoportos átadást, nem kell gyerekműsor jóságos öltönyösbácsiknak, fotós stb./

Ebből az alábbiakat tervezzük megvalósítani (a teljes leírás lejebb olvasható):

Újvárosi Óvoda: Kis léptékű gépészeti- és villanyszerelési munkák, burkolatok cseréje, vizesblokk részleges felújítása, udvari játék és játéktároló telepítése, udvar kertészeti felújítása, épület külső homlokzatának javítása, melegítőkonyha részleges felújítása.

Kőszegfalvi Óvoda: Belső munkák (ablaküveg-csere, nyílászárók felújítása, festése, lambéria cseréje, részleges külső felújítás, szárítóvakolat, terasz burkolat-javítása) gépészeti és villanyszerelési munkák, részleges akadálymentesítés.

Központi Óvoda: Belső munkák (festés, nyílászárók javítása, épített játék, ütéscsillapító telepítése), homlokzati munkák az utcai és udvari részen, kerítés készítése, nyílászárók elhelyezése udvari részen.

Felsővárosi Óvoda és Bölcsőde: Udvari épület bontása, utcai kerítés, biciklitároló és hulladéktároló készítése, térköves tér készítése udvarra. Belső munkák: festés, tornaszoba burkolatának cseréje, személyzeti wc felújítása, árnyékolás, beépített bútorok. Külső munkák: udvari járda és kresz-pálya felújítása. Gépészeti és villamos szerelések.

 

:::

 

Újvárosi Óvoda

Az udvar esős időben lassan szárad, lejtési viszonyai egyenetlenek, ezért a projekt keretében tereprendezési munkák elvégzésére kerül sor. Egy új udvari vár kombinó játék is telepítésre kerül, ami az előírásoknak megfelelő ütéscsillapító aljzattal készül. A meglévő mellé egy új, udvari könnyűszerkezetes (előgyártott) játéktároló kerül kiépítésre. Az udvari bejárat fölé lexan fedésű előtető készül. A teraszra két darab nagy napernyő kerül elhelyezésre, hogy az udvari foglalkozások alkalmával árnyékot biztosítson. Az előterekben a járólap felületek bontásra kerülnek, helyette új greslap burkolat készül lábazattal együtt. A gazdasági irodában a linóleum padló laminált padlóra lesz cserélve szegéllyel. A villanyszerelési munkák után vakolat-javítás válik szükségessé. Az épület teljes belső festése és az alapozó faljavítások közel 2.500 m2 felületet érintenek, ezen túl szükséges a belső ajtók és csövek festése. Elhelyezésre kerül egy új radiátor-burkolat, beszerzünk több új íróasztalt, 5 db új tároló-szekrényt, cserére kerülnek a gyermek öltözőszekrények és a sötétítő-függönyök. 18 db gyermekmosdó felújítása, cseréje is megvalósul a beruházás során. Néhány helyiségben a radiátorok cseréje, javítása is szükséges, ez 6 db acéllemez tagos radiátor leszerelését és 7 db acéllemezes kompakt lapradiátor elhelyezését jelenti. Az épület villamos felújításának jelentős részét a világítástechnika teszi ki. Új lámpatestek és fénycsöves lámpatestek kerülnek beépítésre a foglalkoztatókban és a mosdókban, felszerelésre kerül ezen túl 46 db tartalék-világítási lámpatest (akkumulátoros vészvilágítás). A tálalókonyha építészeti felújítása is a projekt részét képezi.

Kőszegfalvi Óvoda

Az óvoda épületének felújítása során a belső munkák részeként az ablakok üvegezése 3 rétegűre lesz cserélve. Az üvegcserén túl a nyílászárók felújításra is kerülnek (beállítás, festés). A csoportszobában lambéria csere is megvalósul. Az intézmény teljes belső festése időszerűvé vált, a projekt részeként el is készül a csövek, nyílászárók festésével együtt. Az épület helyi védettsége és tagoltsága miatt részleges energetikai korszerűsítés (kazáncsere, födémszigetelés), melynek eredményeként javul az épület energetikai minőség szerinti elméleti besorolása és részleges akadálymentesítés valósul meg.

Központi Óvoda:

A belső munkálatok része az intézmény teljes belső festése. Festésre kerülnek továbbá a csövek, lépcsőházi korlátok és beállítással együtt a belső és külső nyílászárók is. Telepítésre kerül egy darab várcombino játék (épített, nem eszköz) a szükséges szabványos ütéscsillapító aljzattal együtt. A homlokzat 10 cm-es kőzetgyapot és 10 cm-es nikecell (144,5 m2 és 176,7 m2) szigetelést kap. Élvédők kerülnek beépítésre. A régi, leromlott állapotú kerítés bontása után talajnedvesség elleni szigeteléssel ellátott 30-as zsaluköves oszlopú, pincefalazóval falazott, kerítésmezős kerítés készül. A fa nyílászárók helyett 20 db műanyag nyílászáró beépítésére kerül sor a hozzájuk kapcsolódó horganyzott lemez könyöklőkkel. A belső felületkezelési munkák a hátsó csoportszoba, gyermeköltöző és gyermek-mosdó festését tartalmazzák. Az épületre napelemes rendszer kerül, melynek teljesítménye 6.5 kWp. A fejlesztés után a DD energetikai szintet éri el az épület. A projekt keretében akadálymentesítés is megvalósul, többek között beépítésre kerül egy emelőgép és új, a szabványoknak megfelelő akadálymentes illemhelyiség kerül kialakításra. Az épület mellett akadálymentes parkolóhely létesül.

Felsővárosi Óvoda:

Az óvoda és bölcsőde külső felújítása elsődlegesen a burkolt felületek megújítását, a különböző kerti építmények/tárolók és a kerítés felújítását tartalmazza. A belső felújítás az intézmény festéséből, a tornaszoba részleges felújításából, beépített bútorok építéséből, valamint egy felnőtt mosdó felújításából áll. Az udvari játéktároló állapota erősen leromlott, funkcióját nem látja el megfelelően, ezért az épület bontásra kerül, emellett kerékpáros tanpálya létesül. A jelenlegi, rossz állapotú kerítés helyett új, szabványos kerítés épül pontalapos kerítésoszlopokra szerelt 1,5 méter magas tábláskerítés elemekből, alatta kerti szegéllyel, mellyel szétválasztásra kerül az óvoda és a bölcsőde játszótere. Új felnőtt (dolgozói) és gyermek-kerékpár tárolót építünk szegélyes térkő-burkolatra. Az épület előkertjében kiépítésre kerül egy db fémszerkezetű kukatároló is. A bölcsődei kertrészben egy 57,5 m2 méretű terület térkő burkolatot kap. Felújításra kerül az udvari járdák egy része, valamint a járda mellett található botlásveszélyes csapadékelvezető folyóka cserére kerül. A tornaszoba padlózatáról a meglévő parketta és PVC bontásra kerül, felületkiegyenlítés után új, szegéllyel ellátott tarkett linóleum padló készül. A teakonyha egységes bútorzatot kap, a hozzá tartozó tároló-helyiség beépített szekrényt. A bölcsőde épület ablakaira és teraszajtajára szúnyogháló és redőny kerül.