Rendkívüli testületi ülés lesz Ipari Park ügyben

Forrás: Rába Kálmán blogja

A kőszegi ipari park pályázat körüli botrány, fejetlenség, össze-vissza beszélés miatt Rába Kálmán és Plechl Tibor képviselőtársaimmal közösen úgy döntöttünk, hogy rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezzük 2015. július 23-ra.

Az ülés napirendje az Ipari Park cím pályázat körül kialakult szabálytalanságok kivizsgálása, a vizsgálat lefolytatását követően a megfelelő jogi lépések megtétele.

Mint ismeretes Kőszeg Város Önkormányzata szerződést kötött a Nemzeti Ipari Park Fejlesztő Zrt-vel Ipari Park és Inkubátorház pályázati dokumentáció elkészítésére és a pályázat beadására. A szerződésben szereplő pályázat beadása nem történt meg, mindkét anyag dokumentációja hiányos, tartalmának eredete bizonytalan. Ennek ellenére az Önkormányzat a szerződésben foglalt fizetési feltételek szerint a hiányos teljesítés ellenére vállalkozói díjat kifizette.

Az ügy kapcsán a Vas Megyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatósága a Btk. 384. § (1) a pontjába ütköző és minősülő bitorlás bűntett gyanújának megállapítására is nyomozást rendelt el.

Polgármester úrnak szabályzatunk szerint 8 napon belül össze kell hívnia a rendkívüli testületi ülést. Remélem képviselőtársaim a nyári szabadságolás mellett tudnak időt szakítani az ülésen való részvételre.