Sportparkokat Kőszegre!

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló program indul. A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket.

A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A Program keretében különböző alapterületű sportpark építtethető.  A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

Lehetséges helyszínek – szerintem:

  • A megújult KRESZ park mellé
  • A Jurisich Gimnázium területére
  • A Balog iskola előtti területre
  • A Csónakázó tó területére
  • A lakótelepi játszótér környékére
  • A volt vár játszótér területére

A cél ugyebár az lenne, hogy jól megközelíthető helyen, sokak számára bármikor elérhető legyen a sportpark. Így érdemes az iskolák környékében gondolkozni elsődlegesen, ki tudja, lehet még testnevelés órákon is használhatók lennének!

A sportparkok ellenérték nélkül az önkormányzat tulajdonába kerülnek. Mindössze ki kell tölteni meg kell szépen írni egy pályázatot, kitölteni a formanyomtatványt, beadni és bizakodni a pozitív elbírálásban.

Lakosságszám alapján Kőszegre 3 vagy akár 4 ilyen park is kerülhetne. Javaslom megpályázni a legnagyobb méretű, legalább 15 különféle eszközzel rendelkező, gumi borítású sportparkokat. Ennek érdekében levélben fordultam Kőszeg Város Önkormányzata polgármesteréhez, jegyzőjéhez és városfejlesztési részlegéhez.

 

Hajrá Kőszeg!

 

 

Egy kis promo video: