Kamerákat mindenhova! Kamerákat mindenhova?

térfigyelő kamera Kőszeg

A kőszegi zsinagóga előtti rabbiház faláról újra eltűnt az emléktábla. Dr. Küttel István szavaival mélységesen egyetértek: elfogadhatatlan cselekedet ez… Az emléktáblát múlt szerdán újra elhelyezték, de térfigyelő kamerával is vigyázzák.

Mi történik Kőszegen? Hova tűnt a kőszegiekre jellemező bizalom, nyitottság, megértés, egymás és közös értékeinkre való vigyázás? Már van térfigyelő kamera a Fő téren, a Jurisics téren, a Bálház sarkán, a Pont Bolt sarkán, a várudvaron és immár az emléktáblánál is. A nagyáruházakban, trafikokban, benzinkúton már megszoktuk jelenlétüket. Bennem azért felmerül a kérdés:

Biztos, hogy jó ez?

Fontos a megelőzés és a felderítés, de Kőszeg pont az a város, ahol a város hangulatához ezek a modern eszközök, a nagy testvér állandó megfigyelése nem illik a képbe. Elkeserítő, hogy lassan Kőszegen is mindenhova ilyeneket kell telepíteni.

 

Bár Básthy alpolgármester úr és Huber polgármester úr hangsúlyozták, hogy Kőszegről több pozitív hírnek kellene megjelennie a sajtóban, úgy látszik erre még várni kell.

(Jó hírért lehet menni Körmendre, Bükre, Sárvárra addig)