Képviselő-testületi ülés

Szerelemlakatok a kőszegi Városházán

Borítókép: Megjelentek a szerelemlakatok a Városháza épületén. Cuki 🙂

 

A 2017. évi első képviselő-testületi ülésen egy perces néma csenddel adóztunk a Kőszeget megrázó 1999-es deutschlandsbergi és a veronai buszbaleset áldozatainak emlékének.

Első etapban beszámolót fogadtunk el a két ülés között történt eseményekről. Ennek során megtudtuk, hogy az ipari park első beruházása, a naperőműpark környezetvédelmi engedélyt kapott. Remélem megvalósul a beruházás, ami Kőszegnek 65 millió Ft-os egyszeri bevételt illetve iparűzési adót jelent.

Problémamentesen történt meg a közétkeztetés átállása az új szolgáltatóval, a hírek szerint a szolgáltatással és az ételek minőségével elégedettek az érintettek. Szomorú azonban, hogy a vállalkozás a gimnázium épületében nem szeretne főzőkonyhát üzemeltetni.

Ismételten módosítottuk a rendezési tervet, apróbb módosítások elfogadásával. A lakótelepi ex szánkódomb területének beépíthetőségét továbbra sem támogattuk Plechl Tibor képviselőtársammal, a többi módosítást elfogadtuk.

Együttműködési megállapodást kötöttünk a BE-JÓ Táncegyüttesért Egyesülettel. Munkájukat azt hiszem mindenki ismeri és elismeri, melyet ezúton is köszönök!

Csatlakozunk az önkormányzati ASP (Application Service Providing) nevű rendszerhez, amelynek bevezetésére 9 millió forintra pályázunk. Az elektronikus iratkezelés, adatkezelés, az adó, a vagyonkataszter, a pénzügyi rendszerek digitalizációja és központi rendszerekhez való csatlakozása valósul meg. Az ASP keretében a felhasználók a tevékenységük támogatásához szükséges szoftvereket úgy veszik igénybe, hogy interneten keresztül kapcsolódnak a szolgáltatónál elhelyezett szerverekhez, az ezeken működő adatbázisokhoz és az adatokat kezelő programokhoz. A felhasználói gépeken csak egy egyszerű böngészőprogramnak kell futnia és internet kapcsolattal kell rendelkeznie. A napi szakmai, ügyviteli feladatok maradnak Kőszegen, míg minden egyéb kapcsolódó feladat, mint az adattárolás, adatmentés, szoftverfrissítés, alkalmazás és szerver infrastruktúra üzemeltetése, fenntartása az állam feladata lesz. Csökken a géppark fenntartásának összege, nem kell drága szerverparkot cserélni, nem veszhetnek el az adatok, nem kell minden szoftververzió frissítésért fizetni stb.     Kőszeg fejlődik!

Elfogadtuk az éves munkatervet, a polgármester és az alpolgármester fizetésemelését, cafeteria juttatását, éves szabadságát. (Ezzel egyidejűleg módosult a korábbi bejegyzésem is – pontosításra került.) Ezen napirendi pontnál polgámester úr illetve alpolgármester úr nem szavazott, a döntéseket egyhangúlag fogadtuk el.

Ahogy decemberben már megírtam, 420 millió forint összegű, 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatásból megvalósulhat a Jurisics Miklós Gimnázium és Kollégium főépületének energetikai célú felújítása. Mivel városi tulajdonról van szó, így szükség volt a testület hozzájárulására is, melyet természetesen megadtunk. A következők készülhetnek el:

 

Szó volt még vagyonügyekről illetve egyebekről is.