Közbiztonsági beszámoló

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Kőszeg Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hallgatott meg beszámolót, melyet teljes, eredeti formájában is elolvashatsz, ha ide kattintasz.

A lényeg: az elmúlt 7 év legjobb eredményeit értük el!

Kapitány úr beszámolójához kapcsolódóan az alábbi kéréset fogalmaztam meg:

  • A jó színvonalú munkához jó feltételek is szükségesek. Kőszegen jó színvonalú a munka, ezt napi szinten látjuk, érezzük. Ennek ellenére a rendőrök mostoha körülmények között dolgoznak, a rendőrkapitányságra erősen ráférne egy alapos külső-belső felújítás (nyílászárók, hőszigetelés, gépészet, burkolatok, bútorzat). Ennek megoldásában kérem azok segítségét akiknek van erre bármilyen ráhatása – beleértve a Vas megyei Önkormányzat képviselőit is.
  • Jó lenne gyakrabban látni a “változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pontot” azaz a traffipaxot Kőszeg területén, főleg az Abért-tó és a határ közötti szakaszon. 5:00 – 8:30 és 16:00 – 19:00 között egyesek országúti futam helyszíneként gondolják a kőszegi elkerülőt.
  • Többször szóba került, hogy mindössze 4 kamerával átlátható lenne a város forgalma – ezen a négy ponton (határátkelő, Guba-hegy, Abért-tó, körgarázsok) áthaladók ellenőrzésével még tovább nőhet a közbiztonság
  • Továbbá az évek óta szokásos parkolási anomáliák a Fő téri szervízúton, a Munkácsy Mihály utcában a dohányboltnál….